Φθινοπωριάτικες Κυριακές!
Κυριακή σήμερα, και είπαμε να πάμε στη θάλασσα, πριν χαλάσει πολύ ο καιρός. Όχι δεν είμαι χειμερινή κολυμβήτρια. Αλλά η βόλτα στη θάλασσα ήταν υπέροχη. Και δεν ήταν απλή βόλτα. Για κοιτάξτε συγκομιδή! Κρίταμα!
Μπορεί να μην είμαι πολύ των καλλιεργειών, αλλά αξιοποιώ όσο γίνεται καλύτερα ότι βρίσκω στη φύση. Είπα τα μαζέψω μερικά να κάνω κανένα μεζέ, αλλά αυτά που μάζεψα για να φαγωθούν θέλουν ένα ρακοκάζανο τσίπουρο. Οπότε αποφάσισα να τα κάνω κονσέρβες. Γέμισα με αυτά τα καθαρά μου βάζα, έβαλα περίπου ως το 1/3 ξύδι, και λίγο σκόρδο, και τα γέμισα ως επάνω με νερό.
Τα καπάκια τα είχα σε ζεστό νερό, για να μαλακώσουν τα λάστιχα, και να εφαρμόσουν καλύτερα.
Τα βάζω σε βαθύ ταψί και τα σκεπάζω.
Βάζω και δυο πόντους περίπου ζεστό νερό και τα βάζω στην πρώτη θέση του φούρνου. Επιλέγω την λειτουργία με αέρα στους 150 βαθμούς.
Σε 35 λεπτά περίπου αρχίζουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.
Κατεβάζω τον θερμοστάτη στους 100 βαθμούς και αφήνω για μία ώρα περίπου να σχηματίζονται φυσαλίδες. Σβήνω τον φούρνο και αφήνω εκεί τα βάζα να κρυώσουν.
Έτοιμα, τους φόρεσα και φουστάνια έτσι για ομορφιά μόνο, έβαλα και ετικέτες για να μην τα μπερδέψω με άλλες κονσέρβες που ελπίζω να κάνω, και έτοιμα.
Όμως κράτησα και μια ποσότητα να κάνω κανέναν μεζέ για τον Espectador για να συνοδεύσει τα ρεβίθια φούρνου που κάνει υπέροχα. Αυτό ήταν πιο απλό. Τα έβρασα 10 λεπτά, τα έβαλα σε ένα σκεύος με λίγο σκόρδο και πολύ ξύδι, έβαλα και λίγο λαδάκι, και μπήκαν στο ψυγείο. Αύριο θα είναι ένας υπέροχος μεζές! (Προσοχή καθόλου αλάτι, γιατί έχουν απ’ τη φύση τους)
Για να δούμε τι θα κάνουμε και στο word press. Πάντως για την ώρα έχω θολώσει. Δεν βρίσκω τα ωραία μου άλμπουμ. Άντε να σας δω και εσάς…
espectador
Οκτ. 03, 2010 @ 13:51:23
Η πρωτη δικιμη παντως σημερα ηταν απολυτα επιτυχημενη!
agriada52
Οκτ. 03, 2010 @ 17:17:18
Ναι, αλλά δεν ήταν απ τα βαζάκια, ελπίζω να μην έγιναν «νιανια». Μάλλον από βδομάδα θα ο δοκιμάσουμε και βαζάκι.
agriada52
Οκτ. 03, 2010 @ 13:56:15
Ευχαριστώ Σίλια, αν θέλεις βάλε δυο λέξεις να δω αν φαίνονται τα σχόλια, γιατί απ΄ το σπέις που μου βάζουν δεν τα βλέπω.
Αναβαθμιστήκαμε και χάσαμε και τα αβγά και τα πασχάλια.
agriada52
Οκτ. 03, 2010 @ 13:57:35
Σίλια βοήθειαααα… δεν μπορω να βάλω να φαινεται το avandar μου
silia
Οκτ. 03, 2010 @ 14:04:05
Πρώτη φορά στην μακρόχρονη ζωή μου , ακούω γι αυτό το «χορταράκι»-μεζές . Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν και πολύ της φύσης , αλλά με εντυπωσίασε το σαλατικομεζεδάκι και προπαντός , το … μεράκι που επιδεικνύεις με δαύτο . Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω .
—————————
Δεν κατάλαβα το πρόβλημα σου με τους … ιστοχώρους .
Καλή … γλυκειά Κυριακή να έχεις .
agriada52
Οκτ. 03, 2010 @ 17:15:52
Άννα, στείλε διεύθυνση στο μειλ μου, να σου στείλω ένα βαζάκι. Και αναρωτιέμαι βέβαια πως θα δω εδω το μειλ. Πιστεύω να τα καταφερω. Αμα θέλεις το στέλνω και με το πρακτορείο.
katabran
Οκτ. 03, 2010 @ 14:50:15
πεντανόστιμα!μαζεύουμε κι εμείς, άλλη σαλάτα!
agriada52
Οκτ. 03, 2010 @ 17:10:49
Τα είδα τα σχόλια, που θα μου παει θα το μαθω και αυτό. μας βάζουν ασκήσεις για το Αλτσχάιμερ. Τωρα κατι άλλο, επέλεξα μια προσωπική φωτογραφία ίδια με το σπεις, και θέλω να φαίνεται όταν σχολιάζω αλλού. Επίσης πως θα βλέπω εδώ τις αναρτήσεις των φίλων;
agriada52
Οκτ. 05, 2010 @ 12:12:13
ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ!!!!!
σε φιλώ!
agriada52
Οκτ. 05, 2010 @ 12:13:58
Και ακόμα μια απορία: Τα αλμπουμ απ το σπεις που πήγανε; υπάρχουν εδώ; ΘΕΛΩ ΤΙΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ 😦
thanos5881
Οκτ. 04, 2010 @ 19:30:09
Ωραία το κονσερβοποίησες το κρίταμο αλλά πές μας και μας τι διάβολο χορταρικό είναι να το φτιάξουμε και μείς…Μήπως έχει και άλλες ονομασίες;
agriada52
Οκτ. 05, 2010 @ 09:43:51
Θανάση, δεν έχει άλλη ονομασία και φυτρώνει κοντά στην θάλασσα. Νομίζω οτι δεν καλλιεργείται. Πάντως έριξα σπόρο στον κήπο μου, οπότε αν τελικά φυτρώσει, θα σου πω.
Εδώ πως μπορούμε να γίνουμε φίλοι και να έχουμε μαζεμένες τις διευθύνσεις; Λειτουργώ με τη λογική του space και δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό.
vaniastrifis
Ιολ. 28, 2013 @ 08:08:23
Κοιτα να δεις…Το αρθρο σου..μου το ανεβασε φιλη σε μια ομαδα που ειμαι!!!!