Σύντομες μαγειρικές διαδρομές 4 – σνίτσελ

Δύο τρόποι να φτιάξετε σνίτσελ κοτόπουλου

1ος τρόπος

Μπαίνετε με προσοχή στο κοτέτσι, ο κόκορας συνήθως είναι επιθετικός, και πιάνετε μία στρουμπουλή κότα. Την σφάζετε με προσοχή να μην σας φύγει χωρίς κεφάλι και γεμίσει τον τόπο αίματα, την ξεπουπουλίζετε, βγάζετε τα εντόσθια και τον οισοφάγο, την καψαλίζετε και ξεχωρίζετε το στήθος της. Το φιλετάρετε και χτυπάτε τα φιλέτα με το ειδικό εργαλείο να γίνουν λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και περνάτε από αλεύρι, χτυπημένο αβγό και τέλος τριμμένη γαλέτα. Βάζετε αλουμινόχαρτο στα πλακάκια γύρω απ την κουζίνα για να μην λερωθούν και μετά εφημερίδες για να μην λερωθεί το αλουμινόχαρτο. Βάζετε το τηγάνι με το λάδι και όταν καεί, ρίχνετε τα σνίτσελ και τα τηγανίζετε και απ τις δυο μεριές. Φτιάχνετε και μια σαλάτα αν σας έμεινε κουράγιο και κυνηγάτε τα παιδιά να φάνε. Αν δεν τρώνε το σνίτσελ γιατί εν τω μεταξύ έχουν μπουκώσει από αναψυκτικά γκοφρέτες γαριδάκια και σοκολάτες, τους επισημαίνετε πόσο κόπο κάνατε για να τους εξασφαλίσετε το καλύτερο και τους λέτε ότι “μια κατοχή τους χρειάζεται”

 

 

2ος τρόπος

Αγοράζετε έτοιμο σνίτσελ κοτόπουλου, της εμπιστοσύνης σας. Εμείς είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε κοντά ορνιθοτροφείο, που δεν χρησιμοποιεί μεταλλαγμένες τροφές (όχι ότι θα με πείραζε, περισσότερο φοβάμαι τις ορμόνες). Αλείφετε ένα ταψάκι με λάδι, και αραδιάζετε τα σνίτσελ.

Καίτε λίγο λάδι, όχι πολύ, ίσα ίσα να τσιτσιρίζει αν ρίξετε μέσα λίγη απ τη γαλέτα του σνίτσελ, και περιχύνετε

Ψήνετε για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς, και εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σαλάτα σας.

Σήμερα περιέχει, κάρδαμο, ρόκα, ωμό τρυφερό σπανάκι και καρότο. Και φυσικά πάντα έχω καβουρντισμένους ξυρούς καρπούς. Εδώ βλέπετε κολοκυθόσπορους με κουκουνάρι.

Έγινε κιόλας; Πιο πολύ χρόνο χρειάστηκα για τη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!

 

ΥΓ.1: Αν δεν τρώει το παιδί, δεν πειράζει. Μην του κάνετε κάτι άλλο, κάτι θα βρει να φάει αν πεινάσει.

 

ΥΓ.2: Για φωτογραφίες απ τον πρώτο τρόπο, απευθυνθείτε στον Θανάση.

Advertisements

19 Σχόλια (+add yours?)

  1. biobaxes
    Νοέ. 09, 2010 @ 08:24:58

    Απορία 1η: Ποιός Θανάσης; Εχω πολλές απορίες για πάρτη του…
    Απορία 2η: Τα παιδιά πού να τα βρούμε; Μας φύγανε…
    Απορία 3η: τους σπόρους τους καβουρδίζεις στο τηγάνι χωρίς λάδι;
    Απορία 4η: Κάθε πότε σφάζει ο ορνιθοτρόφος τα κοτόπουλά του; Είσαι σίγουρη οτι η τροφή τους δεν περιέχει ορμόνες;
    Απορία 5η:Για ποιό λόγο να βάλουμε αλουμινόχαρτο αφού θα βάλουμε και εφημερίδες;
    Συμπέρασμα: Σίγουρα το ψητό σνίτσελ θα είναι πολύ πιο υγιεινό από το τηγανιτό!
    Ευχαριστούμε Αγριάδα μας, φιλιά.

    Απάντηση

    • agriada52
      Νοέ. 09, 2010 @ 13:09:11

      1. Τι ποιος Θανάσης. Ο walker βέβαια που εχει κότες
      Γεια σου Ελένη με τις απορίες σου! Λοιπόν:
      2. Ενταξει έχουμε και παππούδες, που κινηγάνε τα εγγόνια
      3.Τους σπόρους τους καβουρντίζουμε χωρις λάδι ανακατεύοντας με ξύλινο κουταλι και αφου κρυώσουν τους βάζουμε σε βαζο. Σουσάμι έχω πάντα, γιατι κανενας δεν το τρώει σκέτο, ενώ κάτι άλλους σπόρους όλο και τους βάζουμε χέρι 🙂
      4. Οχι δεν ειμαι σίγουρη οτι δεν τους δίνει ορμόνες, αλλά σφάζει κάθε μέρα. Είναι μεγάλη μονάδα, και σε έρευνα που έγινε αποδείχτηκε οτι δεν χρησιμοποει μεταλαγμένες τροφές. Τιποτε αλλο δεν ξερω σιγουρα
      5) Αυτό είναι μια πλακα που λέγαμε με φιλους 🙂

      Απάντηση

  2. silia
    Νοέ. 09, 2010 @ 18:22:51

    «5) Αυτό είναι μια πλακα που λέγαμε με φιλους»…
    ———————————————————
    A , μου χάλασες την … φαντασίωση … Ήμουν σχεδόν σίγουρη , ότι το αλουμινόχαρτο μπαίνει για να μη λερώσουν τα πλακάκια και οι εφημερίδες από πάνω , για να … ρίχνουμε καμιά ματιά μια που με όλα αυτά (πιάσιμο-σφάξιμο κότας , ξεσπλάχνισμα , αλεύρωμα , πανάρισμα , τηγάνισμα , παιδιά , παπούδες κλπ… ) δεν μας μένει χρόνος για να ενημερωθούμε για την … τρέχουσα επικαιρότητα .
    Και κάτι άλλο : Επιμένω πως το τηγανητό , είναι πιο νόστιμο … σαν όλες τις … «αμαρτίες».
    Φιλιά .

    Απάντηση

    • biobaxes
      Νοέ. 09, 2010 @ 18:56:23

      Χαχα, Σίλια, αυτήν την περίπτωση δεν την είχα σκεφτεί…
      Για την ενημέρωση λέω.

      Απάντηση

      • agriada52
        Νοέ. 09, 2010 @ 19:29:09

        Και ομως κορίτσια, ένας συνάδελφος ειπε οτι τον εβαλε η γυναικα του να κολλήσει αλουμινόχαρτο και μετά εβαλε εφημερίδες για να μην το λερώσει! Οπότε έγινε η μόνιμη πλάκα μας. Πάντως αμφιβάλω αν η εν λόγω κυρία θα έβρισκε την ευκαιρια να ενημερωθεί.

  3. silia
    Νοέ. 09, 2010 @ 19:43:00

    Τελικά , οι … κουζινοδουλειές , έχουν φτιαχτεί έτσι , ώστε να ταιριάζουν … «γάντι» στους … άντρες .
    Ουφ….

    Απάντηση

  4. thaliak1
    Νοέ. 09, 2010 @ 21:50:40

    Αγριάδα εγώ θα εφαρμόσω τον 2ο τρόπο και τον 1ο τρόπο ας τον εφαρμόσει μία νεαρή γυναίκα ,εργαζόμενη με τρία παιδιά και η εργασία της να έχει και νυχτερινά……………..

    Οσον αφορά για το αλουμινόχαρτο…..με τη γυναίκα του συναδέλφου….υπάρχουν πιο βαρύτερες καταστάσεις (αυτό ήταν ελαφρύ)
    -Δυο φίλες πήγαν επίσκεψη σε μια γνωστή, της μιάς εκ των δύο.Χτύπησαν το κουδούνι και αργούσε πολύ να τους ανοίξει.Και ρωτάει η κυρία ,που πήγαινε για πρώτη φορά:
    -Γιατί αργεί;….μήπως απουσιάζει;
    Απαντά η άλλη που την γνώριζε:
    -Οχι μέσα είναι,απλά ψάχνει χαρτοπετσέτες για να πιάσει το πόμολο της πόρτας και να μας ανοίξει…………..

    Καλό Ξημέρωμα……

    Απάντηση

    • agriada52
      Νοέ. 10, 2010 @ 06:43:38

      Καλημέρα Θάλεια!
      Καλά η περίπτωση που περιγράφεις είναι για γιατρό, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες που θεωρούνται φυσιολογικές. Οπως μια φίλη που βγάζει το φίλτρο του απορροφητήρα και το πλαίνει μετά απο κάθε τηγάνισμα ψαριών.

      Απάντηση

      • biobaxes
        Νοέ. 10, 2010 @ 07:10:38

        Την περίπτωση που περιγράφει η Θάλεια μην την πάρει κανείς για ανέκδοτο…
        Το έχω ζήσει πολλές φορές με την πεθερά μου. Πράγματι είναι για γιατρό…

  5. thaliak1
    Νοέ. 10, 2010 @ 10:53:09

    Αθηνά μου σχετικά με το φίλτρο του απορροφητήρα..θεωρείται νορμάλ.Παλαιά και γω το έπλυνα κάθε φορά, μετά το τηγάνισμα ψαριών ..τώρα το αφήνω 2-3 φορές…άλλαξα φιλοσοφία ! ! ! ! ! !
    Κι εδώ προσθέτω: Δεν θάπρεπε κορίτσια η νοικοκυρά να πληρώνεται για τις δουλειές που κάνει στο σπίτι;Σχετικά με όσες,λόγω σχολαστικότητας ….ταλαιπωρούνται να παίρνουν και
    bonus……..;;;;;;;;;;;;
    Αθηνά μου προκύπτουν θέματα……..για τη σελίδα σου…….

    Καλή μέρα σε όλα τα κορίτσια…………….

    Απάντηση

  6. espectador
    Νοέ. 11, 2010 @ 08:44:54

    Στην παλια καλη ρατσιστικη εποχη, η ιδια συνταγη αρχιζε ως εξη (οταν απευθυνονταν σε Αλβανους αναγνωστες).

    -Κλεβετε μια κοτα!
    (τα υπολοια της Αγριαδας).

    τα σχολια μου για την συνταγη της Αγριαδας θα τα κανω στην γλωσσα της.

    -Μμμμμμμμ, ουφφφφφφφφφ, χμμμμμμμμ, τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!

    Απάντηση

    • agriada52
      Νοέ. 11, 2010 @ 15:39:06

      Αμα περάσουμε απ το σπίτι του θανάση, θα κλέψουμε μια κότα…
      αλλά σφαγμένη ξεπουπουλιασμενη καψαλισμενη και φιλεταρισμενη….
      μμμμμμμμμμμ………

      Απάντηση

  7. Akantoy
    Νοέ. 11, 2010 @ 09:18:10

    Μπαινουμε στο κοτετσι…
    Ο κοκκορας ειναι συνηθως επιθετικος…αλλα δεν πειραζει…το πολυ πολυ να μας πη…ξει..(αυτο για το γυναικειο φυλο..)
    Διαλεγουμε μια κοττα στρουμπουλη..την σφαζουμε..προσεχουμε να μην μας φυγει το κεφαλι…και μαζευουμε το αιμα σε ενα καθαρο σκευος…
    Τσιγαριζουμε κρεμμυδια…και μολις ροδισουν ριχνουμε μεσα το φρεσκο αιμα ..αλατι πιπερι..και περιμενουμε μεχρι να πηξει..
    Παρακατω δεν ξερω τι κανουν…αλλα εφαγα στο εξωτερικο και ηταν πολυ νοστιμο…
    Οταν ομως μου ειπα τι ακριβως ειναι..!!!!!
    Παντως εαν μου δοθει η ευκαιρια ευχαριστως θα ξαναφαω…!!!!

    Απάντηση

    • agriada52
      Νοέ. 12, 2010 @ 17:54:15

      Μην είσαι σίγουρος για τα γούστα του κόκκορα 🙂
      Την συνταγή ίσως τη διαβάσουν αυτοί που έχουν κότες, την εφαρμόσουν και μας πουν το αποτέλεσμα.
      Καλώς ήρθες στο χάος του wordpress

      Απάντηση

  8. silia
    Νοέ. 12, 2010 @ 23:50:23

    «Ο κοκκορας ειναι συνηθως επιθετικος…αλλα δεν πειραζει…το πολυ πολυ να μας πη…ξει..(αυτο για το γυναικειο φυλο..)»
    —————————————————
    «Του φτωχού το εύρημα , ή καρφί , ή πέταλο»
    Σοφή παροιμία του λαού , που ταιριάζει «γάντι» στην απανταχού δυστυχισμένη μαγείρισσα-νοικοκυρά , που το μόνο που της απόμεινε σαν … μοιραία γυναίκα , είναι να της την πέσει κανένας ξαναμμένος κόκκορας …
    Φτουουουουου !…. Την ατυχία μου μέσα …

    Απάντηση

  9. espectador
    Νοέ. 13, 2010 @ 09:37:53

    Εχεις χρονομετρησει κοκκορτα που…πηδαει? Κατι δευτερολεπτα και πολυ λεω. Αν ζηλευεις αυτο, τοτε πρεπει ολοι οι αντρες να παμε να ….πνιγουμε.
    Την αλλη φορα θα σας πω το ανεκδοτο με τον παππου 🙂

    Απάντηση

  10. vaniastrifis
    Νοέ. 19, 2010 @ 16:13:42

    Καλησπερα Αγριαδα!!!Το σνιτσελ….απο τα καλυτερα φαγητα μου!!Καθε ειδους!!Μου αρεσαν οι οδηγιες προς ναυτιλομενους…Ειχα καποτε αυτην την εμπειρια…να μας ξεφυγει η κοτα…που προσπαθουσαμε να σφαξουμε
    με την μανα μου!!Ξερεις τι ειναι να βλεπεις ακεφαλη κοτα να τρεχει?
    Που να την φαμε…κατεληξε στον σκουπιδοντενεκε!!
    Μια προταση…μιας και μεγαλωσαμε και τα τηγανητα…δεν ειναι οτι καλυτερο για την χοληστερινη…εχεις δοκιμασει να το ψησεις στο γκριλ?Πολλες φορες το κανω ετσι..και γινεται μια χαρα!!Λιγα λεπτα απο καθε πλευρα χρειαζεται!!Δοκιμασε το!!
    Θεικη γευση…εχουν τα συκωτακια πουλιων πανε…με πουρε απο καστανο!!!

    Απάντηση

    • agriada52
      Νοέ. 21, 2010 @ 07:30:38

      Γεια σου βρε Γιάννη! Κάηκε ο υπολογιστής μου, και για δέκα μέρες είχα στερητικό σύνδρομο, παρ όλο που έμπαινα κάπου κάπου από τον μεγάλο.
      Τρόμαξα να μπω εδώ, και παντού… εχω χάσει και τα αβγά και τα πασχάλια.
      Επί της ουσίας: το σνίτσελ το κάνω στο φούρνο οπως περιγράφω στον 2ο τρόπο, αλλά ο δικός σου τρόπος μου φαίνεται ακόμα πιο υγειϊνός και εύκολος, οπότε θα τον δοκιμάσω.

      Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: